Jedliście kiedyś takie?powiedziałam sobie właściwie czemu nie? efekt całkiem zadawalający, chrupiące, nie robią się "klapciochy" takie racuszki gofrowe.
Na 12szt.
400g mąki
30g drożdży
3 łyżki cukru
3 żółtka
400ml ciepłego mleka
150g rozpuszczonej margaryny
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifbiKGbrI2yRFQsRg0mM8uY8lzhuObPSYf7T1tzPkeJ029YuOEvOAeOBipJq3QfXhACpMFr8JvE222_xdNLZOAWu-XP7aGhb3cKOAjNwXpMfsj8sEHoy-A-Som-ULT-_th8gL-IuVh-9Q/s1600/DSCN6737.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhyn9vasJ3gcmn646H97ZcARIu86KaLSkrTYBa19ABf3_Vb8a2wISy6HcNp46mbxeXjp76l3YKnTYo6oIWAImTDMMzcERPndX5ezL3xcaeYk1ni2hVtA4xnlzqBrx1PZ3mbHOS3UtYZvj8/s1600/DSCN6736.JPG)
Najpierw trzeba zrobić zaczyn drożdżowy. Drożdże rozcieramy z łyżką mleka i 1 łyżeczką cukru. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Po tym czasie dodajemy resztę składników, na końcu wlewamy margarynę. Ciasto ma być troszkę rzadsze niż na racuszki. Smażymy w gofrownicy i podajemy z ulubionymi dodatkami :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz