środa, 24 września 2014

Babeczki dyniowe na słono

Dalszy ciąg wariacji dyniowych :) Tym razem proponuje babeczki na słono. Moim dzieciom zrobiłam z parówką - ciekawa alternatywa na podwieczorek lub kolację. Najlepiej smakują na ciepło.

Na 12 szt. potrzebujemy:
2 parówki pokrojone nie za grubo
300g mąki
70g dyni pokrojonej w drobną kostkę
50 g sera żółtego startego
1/3 pokrojonej czerwonej papryki
szkl.mleka
1/2 kostki masła (roztopionego)
1 jajo
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól, pieprz do smaku

W dużej misce łączymy suche składniki w ser, warzywa i parówki. Roztopione masło, jajo i mleko mieszamy w oddzielnej misce. Następnie mieszamy wszystko razem. Z racji warzyw ciasto będzie grudkowate, ale to w niczym nie przeszkadza. Rozkładamy do foremek i pieczemy  w 200C przez 20-25 minut. I gotowe :) Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz