środa, 8 stycznia 2014

Pstrąg pieczony w natce

Aromatyczna, delikatna smaczna rybka. Do pieczonych ziemnaczków idealna.
Potrzebujemy:
spory pstrąg
pół pęczka natki pietruszki
sporo soli
trochę pieprzu
oliwa z oliwek
4 plasterki cytryny

Rybkę myjemy, suszymy. Polewamy sporym chlustem oliwy z oliwek z zewnątrz i wewnątrz. Później nie żałujemy soli, troszkę pieprzymy. Natkę pietruszki siekamy i wkładamy ją w środek rybki i posypujemy z zewnątrz. Kładziemy jeszcze tylko plasterki cytryny. Proponuję, żeby tak przygotowana rybka poleżała godzinkę w lodówce, wtedy wszystkie smaki przejdą w nią i będzie smaczniejsza ;) Pieczemy w 170C przez ok 30minut. Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz