środa, 5 marca 2014

"Chińszczyzna"

Wszystko w 15 minut :D Potrzebujemy:
1 pierś z kurczaka
opakowanie warzyw chińskich
1 łyżeczka imbiru
ok 10 łyżek sosu sojowego
1 łyżka oleju
1 opakowanie makaronu ryżowego
 
Pierś z kurczaka kroimy w średnią kostkę. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy aż się troszkę zrumieni. Polewamy dwoma łyżkami sosu sojowego. Dodajemy warzywa i jak się rozmrożą to dodajemy resztę sosu i imbir.
                                         
W tym czasie makaron zalewamy wodą żeby cm było wody nad makaronem i przykrywamy żeby się "uparował" Ja dodaję trochę przyprawy rosołewej dla smaku. Jak już warzywa będą miękkie dodajemy makaron z rosołkiem. I gotowe. Można posypać dymką dla smaku.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz