sobota, 8 marca 2014

Wegetariańskie cannelloni

Wersji oczywiście było dwie - z mięsem i bez. Dziś ta bezmięsna, aczkolwiek bardzo smaczna :)
Proporje na 9 rurek:
1 średni cukinia
1 mała cebula
4 pieczarki
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryczki chilli
2 łyżki sosu pomidorowego
1 łyżka startego sera żółtego
300ml sosu pomidorowego
10 dag sera żółtego do posypania wierzchu

Wszystkie warzywa szadkujemy raczej drobno, tak aby nasze nadzienie zmieściło się do rurek.

 Przesmażamy cebulę ze szczyptą soli, dodajemy papryczkę chilli (ja dałam pół bo była mało pikantna) i po ok 2 minutach pieczarki. Przesmażamy chwilę i dodajemy resztę składników. Po jakiś 10 minutach dodajemy 2 łyżki sosu pomidorowego i ser. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i nadzienie gotowe.
 Do naczynia żaroodpornego wlewamy trochę sosu i układamy na nim nadziane cannelloni. Polewamy całość resztą sosu, układamy na wierzchu ser żółty, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 180C przez ok. 45 minut.



Mojemu krytykowi smakowało :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz