środa, 12 marca 2014

Sernik na niby

No to chyba będzie hit sezonu. Zdecydowanie polecam wszystkim. Jeśli nie wychodzi Ci sernik, wierz mi to cudo wyjdzie na pewno. No a niespodzianką dla konsumujących gości jest to, że nie ma tam ani grama sera!!
Na dużą blachę:
1200g jogurtu greckiego
3 budynie śmietankowe
aromat śmietankowy
1/2 szkl. oleju
7 jaj
1 1/2 szkl. cukru
herabtniki

Białka ubijamy z cukrem. Żółtka ucieramy z zapachem śmietankowym i dodajemy do nich na zmianę jogurt, budyń i olej.
Mieszamy masę z białkami. Blachę wykładamy herbatnikami i wylewamy na to masę "nibyserową". Pieczemy w 180C przez 40 minut. I uwaga WAŻNE nie otwieramy piekarnika przez godzinę. Wtedy nasze ciasto nie opadnie. Nic prostszego :) Polecam na święta..


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz