niedziela, 22 grudnia 2013

Pieczony pstrąg

Święta tuż tuż, teraz będzie z cyklu przegląd kuchni :) Ilość rybki oczywiście w zależności od ilości osób, które będą ją jadły. Tę jadłam z dziećmi, więc jedna w zupełności wystarczyła - była duża ;)
Potrzebujemy:
naprawdę duży pstrąg
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
oliwa oliwier
cytryna

Rybkę myjemy, suszymy, polewamy oliwą. Posypujemy sporą ilością soli, trochę pieprzu - oczywiście wewnątrz jak i na zewnątrz. Nacieramy tym rybkę, posypujemy w środku i na zewnątrz natką pietruszki. Układamy cytrynę. Pieczemu ok 30 minut w 180C. I gotowe.
Pyszny, szybki obiadek. Do tego pieczone ziemniaczki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz