Potrzebujemy:
paczki kotletów sojowych
20dag pieczarek
1 czerwona cebula
2 łyżki koncentratu pomidorowego
łyżkę śmietany 12%
3 łyżki masła
łyżka oleju
łyżka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżka sosu sojowego (nie jest konieczny, ale wzbogacił smak)
1/2 szkl. bulionu lub wody
Kotlety sojowe przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, odstawiamy do wystygnięcia i kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w średnią kostkę.Najpierw na łyżce masła obsmażamy pokrojone kotlety sojowe. Odkładamy je na bok i na tej samej patelni smażymy cebulę, dodając pozostałe masło i olej. Trochę solimy i dodajemy pieczarki. Przesmażamy całość ok 5 minut z pozostałymi przyprawami. Dodajemy usmażoną soję, mieszamy i dodajemy koncentrat pomidorowy z bulionem. Jak się wszystko połączy dodajemy śmietankę i przesmażamy jeszcze 5 minutek. Doprawiamy do smaku. Jeśli się okaże, że nasz sos jest za gęsty można dolać jeszcze wody lub bulionu. I gotowe.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz