środa, 25 września 2013

Kokoski

Z racuszków zostały białka, szkoda wyżucić a tak przy okazji miałam wiórki kokosowe
Czemu nie kokoski

Składniki
paczka wiórek kokosowych
2 białka
3/5 szkl. cukru
ćwierć kostki masła
1 łyżką mąki ziemniaczanej

Na patelni rozgrzać masło z niecałą ilością cukru aż się ten rozpuści. Dodać wiórki kokosowe i wszystko wymieszać aż się połączy. Białka ubić na sztywno i dodać resztę cukru. Wymieszać wszystko z jeszcze ciepłymi wiórkami. Układać na brytfanie niewielkie porcje i piec ok 10 - 12 minut w 180C na dolnej półce. Konsumować po wystygnięciu.

1 komentarz:

  1. Oj jaki prosty przepis, a ja nigdy nie wiedziałem jak takie smakołyki przygotować :) Dzięki :)
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń